Dental Instrument Ultrazvučna mašina za čišćenje

Dental Instrument Ultrazvučna mašina za čišćenje
Ultrazvučna mašina za čišćenje može zaštititi očišćenu medicinsku opremu od oštećenja što je više moguće. Može temeljito očistiti različite mrlje hirurških instrumenata i hirurških dodataka, eliminisati problem nepotpunog ručnog čišćenja i zaštititi radnike od kontaminacije i infekcije. Duboka rupa, slepa rupa i konveksno-konveksni žljeb medicinskog uređaja su idealni za čišćenje.
Detalji o proizvodu

Stomatološki instrument za ultrazvučno čišćenje


Ultrazvučno čišćenje (ultrazvučno čišćenje) je upotreba ultrazvučne kavitacije u tečnosti, ubrzanju i direktnom utjecaju na tečnost i prljavštinu direktno i indirektno, tako da je sloj prljavštine dispergovan, emulziran, oljušten da bi se postigao svrha čišćenja. U trenutno korišćenim ultrazvučnim čistačima, često se koriste kavitacija i efekti direktnog protoka.

Uticaj faktora čišćenja


Sredstva za čišćenje: ultrazvučno čišćenje, uglavnom postoje dve vrste sredstava za čišćenje koje su hemijski rastvarači i sredstva za čišćenje na bazi vode. Hemijska dejstva središta za čišćenje mogu ubrzati ultrazvučni efekat čišćenja. Ultrazvučno čišćenje je fizičko dejstvo, a dve funkcije su kombinovane da izvrše detaljno i temeljito čišćenje objekta.


Gustina snage: što je veća gustina ultrazvučne snage, jači efekat kavitacije i što je brža brzina, to je bolji efekat čišćenja. Međutim, za predmete sa vrlo visokom površinskom završnom obradom, dugotrajno čišćenje gustoće gustine stvara prazninu na površini objekta. Hemijska i korozivna.


Ultrazvučna frekvencija: Pogodno za grubo, prljavo i početno pranje radnih predmeta i visoku frekvenciju za visoku ultrazvučnu smjernicu, pogodnu za čišćenje finih predmeta.


Čišćenje visoke temperature: Općenito, efekat kavitacije je najbolji kada je ultrazvučni talas na 50 ° C ~ 60 ° C. Što je veća temperatura sredstva za čišćenje, to je značajniji efekat, a visoka temperatura može propasti. Obično ultrazvučni talas prelazi 85 ° C. , Efekat čišćenja se pogoršao. Dakle stvarna primena ultrazvučnog čišćenja, koristeći radnu temperaturu od 50 ° C do 70 ° C.


Sastav ultrazvučne mašine za čišćenje


Mašina za ultrazvučno čišćenje se sastoji od sledećih delova:

1) Ultrazvučni sistem: Uključujući pretvarač i ultrazvučni generator.


(1) Transducer: Transducer usvaja specijalne visokotemperaturne, vibracije otporne na viskozitetne smole, dopunjene posebnim metodama za fiksiranje, nikad ne padaju i mogu izdržati visoke temperature od 100 ° C do 150 ° C.


(2) Ultrazvučni generator: ultrazvučni generator visoke snage može se sastojati od super-audio IGBT snažne elektronike. Ultrazvučni generator ima napredni krug i potpunu strukturu, dopunjen osjetljivim i pouzdanim integrisanim sistemom upravljanja. Razni ultrazvučni generatori mogu raditi nezavisno i mogu se paralelno koristiti u grupama za završetak projekata čišćenja velikih razmera.


2) Sistem grejanja i temperature. Grijaci su obično napravljeni od nerđajućeg čelika i otporni su na kiseline i baze. Svrha grijanja je zagrevanje sredstva za čišćenje kako bi se povećao uticaj mašine za pranje veša. Automatska kontrola temperature može se podesiti u odgovarajućem opsegu.


3) Cisterna za čišćenje: Cisterna za čišćenje je uglavnom napravljena od nerđajućeg čelika argonom zavarivanjem. Telo rezervoara je opremljeno sa kontrolom za uklanjanje šljaka, izolacionim slojem izolacije itd., Kako bi se obezbedilo da nivo vode bude najmanje 200 mm iznad kutije za pretvaranje.


4) Sistem za filtraciju cirkulacije. U ovom sistemu obezbeđen je filter za dinamički filtriranje rastvora za kupanje kako bi se održala čistoća rastvora za kupatilo. Kada se radni predmet izvadi iz žleba, filtrirana tečnost teče kroz prskanje u gornjem dijelu kućišta rezervoara kako bi jednom radilo perio, kako bi ispraznio mrlje ulja na površini kada radni predmet izlazi iz utora, pa kako bi se izbeglo kontaminacija sledeće tečnosti kanala.


5) Transportni sistem: prema obliku, zapremini, seriji itd. Očišćenog obrađenog predmeta, odredite način prenosa ultrazvučnog čistača i način kontrole.


6) Sistem za ispiranje mlaza: prema površini uređaja koji se čisti, neke mašine za pranje su opremljene procesom ispiranja tuša, a ultrazvučno čišćenje i čišćenje sprejom se organski kombinuju.


7) Sistem sušenja: Prema stanju očišćenog obrađenog predmeta, neke mašine za čišćenje su opremljene sistemom za sušenje. Sistem sušenja uglavnom kontroliše grejači, ventilatori i mlaznice za vazduh.Hot Tags: ultrazvučni ultrazvučni čistač, Kina, proizvođači, fabrika, na lageru
Upit